PAZ blog

Ervaringen delen we graag...

Kolkota
  • May 29th, 2018

blog test


Je kan er niet naast kijken, niet in de Embassy of India, niet in het Indian Visa Application Centre, niet in de reisbureaus die India aanprijzen als toeristische bestemming: “Incredible India” !

Mumbai
  • February 11th, 2018

Boavida ... Het eiland van het goede leven


De Griekse cartograaf Ptolemæus sprak in de tweede eeuw voor onze tijdrekening over “Heptanesia”, Oudgrieks voor “een groep van zeven eilanden”. Door de eeuwen en vele omstandigheden heen werden de eilanden één grote stad, een stad met vele gezichten, vele bestuursvormen, rijk aan geschiedenis, aan strijd.

Sultanpur
  • November 22nd, 2017

Van het dorp terug naar de stad Sultanpur ... Kolkata


Het is nog mistig en fris - toch voor een Indiër - als we om 6.15 A.M. de campus van SSDC verlaten. We rijden naar “Subhas Chandra Bose”, de luchthaven van Kolkata. Subhas Chandra Bose, was een van de vrijheidsstrijders in de jaren ’40 van vorige eeuw. Hij wou India gewapenderhand heroveren op de Engelsen en richtte het INA - Indian National Army - op.

Banashyam Nagar
  • November 11th, 2017

Het kan en moet anders


AS SALAAM ALAIKUM .. SJALOOM .. PEACE .. PAZ .. Als je ’s morgens wakker wordt wil je - ik toch en ik vermoed velen met mij - vol ijver en enthousiast beginnen aan een nieuwe dag. Meestal lukt dat ook, alhoewel goede voornemens niet altijd goede daden worden.

Sunderban
  • October 30th, 2017

Sailing doctors


Het is nog vroeg als we met een team van 2 social workers, 2 verplegenden en 1 arts met de jeep naar Ramganga rijden. Een tocht van bijna anderhalf uur. Niet omdat de afstand zo groot is, wel omwille van de slechte wegeninfrastructuur en de vele dorpen die we door moeten. Ramganga het laatste stadje vooraleer we de uitgestrekte Sunderban intrekken aan de monding van de Ganges.

Sultanpur
  • September 22nd, 2017

Salmina ... weerbaarheid, hoop en toekomst.


Eleven a.m., Sulman en ik rijden met de motorbike naar Mallickpara.

Sultanpur
  • September 20th, 2017

Bloemen van Spongewood


Sinds een paar dagen is de Sunderban mijn tijdelijk “homeland”.

Kolkota
  • August 26th, 2017

Incredible India!


Je kan er niet naast kijken, niet in de Embassy of India, niet in het Indian Visa Application Centre, niet in de reisbureaus die India aanprijzen als toeristische bestemming: “Incredible India” !

Kolkota
  • August 23rd, 2017

Differently able ...


Van de voorbije weken is vooral het bezoek aan Amar Jyoti - de school voor blinde kinderen in Sakaldiha blijven nazinderen …

PAZ - Partners Zonder Grenzen
PAZ staat voor Partners Zonder Grenzen en heeft tot doel bij te dragen tot een meer rechtvaardige en solidaire wereld.

Contact


Nieuwsbrief


Blijf je graag op de hoogte van de activiteiten van PAZ?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.