PARTNERS

PROJECTEN 2014

BARTHOLOMEUS

IN DE KIJKER

CONTACT

STEUN ONS

BLOG

FOCUS

FOCUS is een niet-gouvernementele organisatie, sinds 1985 werkzaam in de slums en voor mensen levend op de straat en in illegale nederzettingen in Kolkata. FOCUS werd opgericht om eenheid, structuur en ondersteuning te bieden aan individueel geëngageerde personen, kleine organisaties, werkzaam bij mensen in de marge van een hectische wereldstad. Zij willen aandacht en stem geven aan de ontelbaren in de krottenwijken van Kolkata en de strijd aangaan tegen kinderarbeid.

FOCUS is vooral werkzaam in het oostelijk gedeelte van de stad, in de wijken Tiljala, Dhapa, Tangra en Topsia. In de aanvangsperiode hadden zij vooral aandacht voor de vorming en training van bustee-volunteers, voor capacity building bij kleine lokale groepen en basisgemeenschappen. FOCUS heeft dan ook een zeer lange ervaring met de bustee-communities, streetchildren en child labour. FOCUS is ook steeds aanwezig wanneer sociale onrust of natuurrampen deze gemeenschappen bedreigen.

 

Projectwerking is de wijze waarop FOCUS gestalte probeert te geven aan zijn engagement. De belangrijkste projecten, die zich richten op de meest onmenselijke, gevaarlijke en ongezonde vormen van kinderarbeid, worden opgezet in samenwerking met andere NGO’s, opgericht door ILO – IPC.


Een voorbeeldproject is het programma uitgebouwd voor rag-picker-children met non-formal-education, sport, gezondheidszorg en ontspanning.

Wij hebben FOCUS vooral leren kennen door zijn werking ten voordele van de battery-children in Dobhya Tala, een van de grootste slums in Kolkata.

 

www.focuskolkata.org

VOLG ONZE BLOG

VOLG ONS OOK OP